Volledige prothese

Wanneer uw geen natuurlijke tanden of kiezen meer hebt, bent u edentaat of tandenloos. Om de functionaliteit en esthetiek van uw gebit te herstellen zal een volledige prothese nodig zijn. Hieronder ziet u de stappen de doorlopen dienen te worden:

1ste zitting:

Een alginaat afdruk van de tandeloze kaken wordt gemaakt voor het vervaardigen van de individuele lepels voor de onder- en bovenkaak.

2de zitting:

Met deze individuele lepels wordt een precisie afdruk gemaakt en wordt in de zelfde zitting uw beet bepaald en vastgelegd als referentie voor de tandtechnicus.

3de zitting:

Nu kan de prothese gepast worden in was. Zo kan de beet gecontroleerd worden alsmede de opstelling, vorm en kleur van de tanden en kiezen. Het is in deze zitting ook mogelijk de opstelling van tanden te personaliseren (bijvoorbeeld aan de hand van oude foto’s)

4de zitting:

De prothese is nu in kunsthars geperst en klaar voor plaatsen. Opnieuw word de pasvorm gecontroleerd en eventueel kleine aanpassingen gedaan.

5de zitting:

Bij elke nieuwe prothese is het belangrijk deze zoveel mogelijk te dragen om niet alleen snel te kunnen wennen aan de nieuwe situatie, maar ook om eventuele drukplekjes op te sporen en aan te laten passen. Tijdens deze zitting vindt de nazorg plaats.