Orthodontie

Orthodontie voor volwassenen:

Voor volwassenen orthodontie geldt dat u op elk moment, onafhankelijk van de leeftijd een consult kunt plannen om de mogelijkheden van tandstandsverandering te bespreken.

Orthodontie voor kinderen:

Wanneer uw kind de leeftijd heeft bereikt waarop de laatste wisselfase bijna achter de rug is, is de tijd aangebroken om over orthodontie na te denken. In deze fase maken de laatste melktanden plaats voor het volwassengebit. In deze periode ligt het moment dat het beste gekeken kan worden naar de mogelijkheid om tandstandsveranderingen met behulp van orthodontie door te voeren. In de groeispurt die uw kind de komende jaren zal doorlopen kan een beugelbehandeling het meest effectief worden uitgevoerd.

Bij tandartsenpraktijk Berben & Bouman werken wij met een 3D computergestuurd orthodontie systeem (www.insigniasmile.com) En de behandelfilosofie die wij hanteren is van Damon (www.damonbraces.com)

Speerpunten bij de tandstandsverandering zijn:

1. Tandstand creëren voor optimale kauwfunctie en gebitsreiniging

2. Tandstand creëren die een esthetisch fraaie lach in het gezicht laat zien, met behoud van verhoudingen in het profiel, aangezicht en lipvolume.

3. Behandeltijd zo kort mogelijk houden met extra veel aandacht voor de mondhygiëne tijdens het dragen van de beugel

4. Ruimte creëren zonder het trekken van tanden of kiezen (in +/-90% van de gevallen is dat NIET nodig)

5. GEEN, traject met blokbeugel of buitenboordbeugel

Mogelijk dat de tandarts waarbij u of uw kind de reguliere controles doorloopt, orthodontie reeds ter sprake heeft gebracht en met u daarover van gedachten heeft gewisseld. Mocht dat niet het geval zijn dan willen wij u bij deze op de hoogte brengen van het feit dat u daar binnen onze praktijk de mogelijkheid toe heeft.